Reparatii și Recondiționării cutii de viteze automate

Recondiționări cutii de viteză automate cu testare pe banc

Specializați în recondiționarea de transmisii automate, îndeplinim cele mai înalte așteptări datorită investiților în echipament și tehnologie modernă. De aceea înainte de livrare, testăm cu atenție performanțele cutiei de viteză și realizăm reglajele fine pe unul din bancurile de test.

Orice defecțiune găsim la cutia de viteze – noi studiem problema și o reparăm.

Dacă decizi să faci recondiționarea cutiei cu mașina la noi, începem succesiv cu:

  •  Apelul telefonic primit de la tine în care ne explici cum percepi mai exact problema ce o întâmpini la cutia de viteze. După ce discutam acest aspect, urmează ca noi să îți spunem ce părți componente ale cutiei pot prezenta defecțiuni, în funcție de detaliile oferite de către tine. Trebuie să ții cont că de multe ori te poți informa din surse mai puțin cunoscătoare ale acestui domeniu și informațiile ce le deții pot fi unele false.
  •  În următorul pas programăm mașina la diagnoză dacă mai este cazul și nu reusim să stabilim de la început cauza exactă a problemei. Dacă am reușit să identificăm problema din prima, începem cu demontarea cutiei de pe mașină. Pentru a întelege mai ușor pașii explicați în următoarele etape, trebuie să știi că transmisia automată este formată din 3 sisteme interne care funcționează: mecanic, hidraulic și electric.
  •  Odată cu demontarea cutiei, începem să facem prima inspecție a pieselor defecte. Spunem prima inspecție, pentru că după spălarea pieselor putem vedea și alte defecte ale cutiei de viteze. În această etapă reușim să vedem problemele găsite în partea mecanică și întocmim devizul exact cu acestea. Referitor la defectele părții hidraulice, acestea se pot constata doar în momentul demontării sau după testul efectuat pe mașină.
  •  Următoarea etapă este cea în care curațăm cutia de viteze, proces în care acordam din nou atenție la eventualele uzuri ce nu au fost vizibile anterior.
  •  Am terminat și cu spălarea componentelor. În continuare montăm partea mecanică a cutiei. Această etapă necesită mare atenție pentru că acum se fac din nou reglajele la componentele ce necesită acest lucru. Ele trebuie să fie făcute în mod exact, deoarece altfel vor apărea erori sau șocuri odată cu schimbarea vitezelor.
  • Pentru a ne asigura că montarea cuplajelor s-a facut în mod corespunzator, punem în funcțiune aparatul de presiune Hydra Test. Acesta controlează și verifica exact această etapă de recondiționare a cutiei, urmând ca apoi să demontăm partea hidraulică și să o inspectăm.
  • Ne apropiem de finalul procesului de recondțtionare și continuăm cu etapa montării cutiei pe bancul de testare (în funcție de caz). În această etapă testăm doar funcționalitatea părții mecanice și hidraulice. Partea electrică o putem testa doar pe mașină.
  •  Etapa finală este cea în care montăm pe mașină proba finală și finisajele finale de schimbare a vitezelor, conform fabricantului.
reconditionari cutii de viteza automate mercom arad
reconditionari cutii de viteza automate mercom arad
reconditionari cutii de viteza automate mercom arad